Veiligheid en installatie instructies
Lees de instructies zorgvuldig door voordat u uw huisdier in dit stoeltje plaatst. Het negeren van deze instructies kan leiden tot ernstig letsel. Door het monteren van de Buddyrider™ Pet Seat aan een fiets erkent u dat u de waarschuwingen en instructies hebt gelezen en begrijpt u de gevaren die gepaard kunnen gaan met het vervoer van een huisdier op een fiets. Alleen ervaren volwassen fietsers, die veel vertrouwen hebben en zich zeker voelen als bestuurder van een fiets kunnen een huisdier vervoeren met behulp van deze stoel.

Installatie instructies

 

1. Kijk of alle onderdelen aanwezig zijn
2. Monteer de zitting door het verhogen van de voorste platform en het vastschroeven van het midden van de draagarm met één van de meegeleverde schroeven en de imbussleutel

 

3. Bevestig de montagebeugel om uw fiets zadelpen. Blijf ten minste 2,5 cm onder het einde van de zadelpen voor een stevige verbinding van de montagebeugel. Monteer de beugel zo hoog mogelijk ( maar niet hoger dan 2,5 cm onder het einde van de zadelpen) dit geeft u tijdens het fietsen meer beenruimte.
4. Installeer de steun voor het zitje door deze in de montagebeugel te schuiven en zet de positie van de stoel op de steun zo ver mogelijk naar voren. Markeer deze positie met een kleine potlood, achter het zitje op de steun.Verwijder vervolgens het zitje vanuit de fiets met behulp van de quick release pin

 

5. Zet met vier schroeven en ringen, de buddyrider aan de steun, op de gemarkeerde plek. Zorg ervoor dat alle vier schroeven op hun plaats zitten vóór het aandraaien.
6. Installeer de complete Buddyrider aan de fiets met behulp van de quick release pin

 

 

7. Monteer de 4 puntsgordel voor uw hond zoals afgebeeld en pas deze aan uw op uw hond volgens de instructies
8. Uw Buddyrider™ is nu klaar voor gebruik. Wij wensen u veel plezier met uw ” buddy”

 

Installatie instructies

Buddyrider installatie instructis

 1. Monteer de zitting aan het voorste platform en bevestig het plateau van de draagarm met één van de meegeleverde schroeven.
 2. Bevestig de montagebeugel om de zadelpen van uw fiets. Er moet ten minste 4,5 cm. ruimte tussen de zitting en de montagebeugel aanwezig zijn. Stel de zadelpen zo hoog mogelijk. Dit zal de rijder meer beenruimte tijdens het rondtrappen van de pedalen geven.
 3. Plaats de Buddyrider in de metalen staaf zo ver mogelijk naar voren zonder dat het enig contact kan maken met het stuur van de fiets.
 4. Maak een kleine markering op de metalen draagarm direct achter het stoeltje. Verwijder de zitting en ook de metalen draagarm met behulp van de quick release pin. Plaats de Buddyrider in de metalen draagarm in dezelfde positie als het tijdens het fietsen en zet beiden op de kop.
 5. Schuif de Buddyrider over de metalen draagarm tot aan de markering  tot de vier boorgaten gelijk zijn met de schroef aansluitingen aan de onderkant van het stoeltje.
 6. Schroef met behulp van de vier bijgeleverde schroeven en ringen, het stoeltje vast aan de metalen draagarm.
 7. Zorg ervoor dat alle vier schroeven haaks op de schroefgaten staan vóór het aandraaien.
  Stappen 1 tot 7 mag niet opnieuw worden uitgevoerd  wanneer de Buddyrider op een andere maat fiets wordt bevestigd. waarbij zou gelden dat de vier schroeven wellicht opnieuw in verschillende gaten moeten worden gemonteerd  om de lengte aan te passen. Installeer de complete Buddyrider aan de fiets met behulp van de quick release pin en gebruik, om te garanderen dat het goed bevestigd is, de splitpen om het te verzekeren.
2. Veilgheids gordel – Installeer en sluit zoals weergegeven;
harness_instructions
 1. Uw huisdier moet te allen tijde worden vastgezet in het stoeltje door het gebruik van de 4 punts veiligheidsgordel.
 2. Plaats uw huisdier in het stoeltje in een zittende positie en zo ver mogelijk naar achteren in de stoel.
 3. Verbind en plaats de achterste gesp over de schouders van uw huisdier en stel de achterste banden in gelijke mate.
Plaats de kraag riem om de nek van uw hondje, dus dat is net onder de eigen halsband van uw huisdier. Sluit de voorste gesp en stel de kraag band op maat in.
Wanneer uw huisdier in de zittende positie of met de voorpoten over het bovenste platform ligt, stelt u de voorste banden zo in dat uw huisdier wordt weerhouden te gaan staan.Net als een veiligheidsgordel in een auto, is dit tuigje ontworpen om onnodige bewegingen te beperken, zodat uw huisdier in een veilige positie kan genieten van de fietstocht.
Voorafgaand aan het gebruik, controleer of het stoeltje veilig aan de fiets is bevestigd  en of er geen onderdelen los zitten, ontbreken of kapot zijn.
Gezien de afmetingen en het extra gewicht in verband met het vervoeren van uw huisdier op de fiets, moet u te allen tijde zeer voorzichtig zijn . De fietser moet in staat zijn om snel corrigerende maatregelen te nemen wanneer het huisdier zijn gewicht verplaatst.
Voorzichtigheid is geboden bij het plaatsen van uw huisdier in het stoeltje, en ook wanneer deze er weer uit gehaald wordt. Dit dient te gebeuren op een veilige plaats uit de buurt van afleidingen zoals andere huisdieren en het verkeer.
De eerste ritten moeten kort zijn, over gladde grond, op een veilige plaats en weg van alle afleidingen.
Verhoog daarna de duur van de fietstocht alleen wanneer zowel rijder als huisdier gewend en vertrouwd zijn geworden met deze manier van vervoer.
Laat nooit een huisdier zonder toezicht alleen in deze stoel. Door het hogere zwaartepunt kan een fiets vallen wanneer het geparkeerd staat op de standaard zonder juiste ondersteuning.
Sta niet toe dat uw huisdier wordt afgeleid tijdens het rijden. Houd uw focus op de veilige balans van uw fiets, de verkeersregels en de weg, de omgeving om je heen en andere fietsers, voetgangers en gemotoriseerd verkeer.
Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben over het veilig en correct gebruik van de Buddyrider Pet Seat, neem dan contact met ons op: info@buddyrider.be voordat u besluit uw huisdier in de Buddyrider te vervoeren.
Past de Buddyrider™ op mijn fiets?
Dat is een goede vraag, die heel vaak gesteld wordt. De bijgevoegde instructie geeft stap voor stap uitleg om een goed beeld te krijgen of de Buddyrider op uw fiets past.
Past mijn hond in de Buddyrider™?
Dat wordt ons vaak gevraagd. Op het instructieblad hebben we een overzicht voor u gemaakt.
X